Behandelmethode

De behandelingen

Stappen bij uw Mondhygiëne behandeling:

Allereerst vindt er een intake plaats. Bij deze afspraak in onze praktijk wordt de situatie in kaart gebracht en deze wordt met u besproken.

Eerste bezoek

Het is belangrijk voor mij om uw verwachtingen af te stemmen met de mogelijkheden van mijn zorgverlening. Hoe kan ik u het beste van dienst zijn?
Ik stel u daarom de nodige vragen en beantwoordt uiteraard graag de uwe. Bij het eerste bezoek neem ik  globaal de situatie in uw mond op. Hierna kan ik u vertellen of preventieve zorg volstaat of dat er een tandvleesbehandeling nodig is.

Bij preventie richt ik mij vervolgens op voorlichting & instructie en de professionele gebitsreiniging.

Bij tandvleesbehandeling neem ik eerst een volledige status op, waarmee wij u per tand en per kies kunnen laten zien wat de problemen zijn:

  • Zijn er pockets (ruimte tussen de tand en tandvlees) en hoe diep?
  • Is er bloeding, plak, pus?
  • Is er sprake van teruggetrokken tandvlees?

Status

De status is erg belangrijk. Het geeft inzicht in o.a. de conditie van het tandvlees en is het uitgangspunt voor het behandelplan en de bijbehorende kosten. De status is vervolgens een meetinstrument om te bekijken in hoeverre de behandeling resultaat heeft en of er wellicht bijsturing nodig is. Aan de hand van de status maak ik een behandelplan en een begroting, zodat u goed geïnformeerd kunt beslissen of u de behandeling wil laten uitvoeren.

                  Stappen bij het tanden bleken:

  1. Uw gebit wordt eerst onderzocht op gaatjes, lekkende vullingen, blootliggende tandhalzen of andere mondzorgkundige problemen. Er wordt bepaald of bleken mogelijk is. Zo ja, dan wordt er een zo goed mogelijke inschatting gemaakt van het verwachte resultaat.
  2. Zodra we beginnen met de behandeling worden eerst de lippen ingesmeerd met vaseline zodat de lippen niet uitdrogen.
  3. Daarna krijgt u een bitje in de mond om de tanden vrij te houden van de lippen.
  4. Uw tandvlees wordt drooggelegd.
  5. Op het tandvlees wordt een vloeibaar beschermlaagje aangebracht, die dmv een activatielamp wordt uitgehard. Dit is eigenlijk niet meer nodig doordat er geen peroxide meer wordt gebruikt maar wij doen alles om de mondgezondheid in stand te houden.
  6. Uw tanden worden indien nodig eerst gepolijst.
  7. De biologische whitening-gel wordt op uw tanden aangebracht en met een kwastje verdeeld.
  8. Nu wordt de LED-lamp 1x 15minuten op uw tanden gericht. Tussendoor wordt de gel opgeborsteld of nieuwe whitening-gel aangebracht. Vervolgens zullen nog 2 sessies van 15 minuten plaatsvinden.
  9. Na 3x 15 minuten wordt de gel en het beschermlaagje op uw tandvlees verwijderd en wordt het bitje uit de mond gehaald.
  10. Door een nabehandeling te geven met mineralen en fluoride worden de tanden nog eens extra verzorgd.